Smarta hjälmar

Smarta hjälmar med användbara och livräddande funktioner
Cykelställ för släpvagnsdraget

Cykelställ för släpvagnsdraget

Hitta rätt hjälmstorlek

Alla Livall-hjälmar har ett justeringshjul i nacken så att du kan justera hjälmen tills den sitter perfekt. Om du undrar om du ska köpa medium eller large kan du följa guiden nedan.

Hur man mäter huvudets omkrets

Använd ett måttband och mät omkretsen av ditt huvud. Se till att måttbandet är horisontellt och placerat direkt ovanför dina ögonbryn. Ligger du mellan två storlekar är det ofta klokt att välja den större. Anledningen är att du då har plats för ett pannband eller en hjälmkeps svala dagar. Alla Livall-hjälmar har en justerskruv på baksidan av hjälmen så att du kan justera den tills den sitter perfekt.

Så här ska hjälmen sitta

Cykelhjälmen du använder har liten effekt om den används fel. Skydd av pannan och tinningarna är särskilt viktigt eftersom de flesta slag mot huvudet sker vid dessa punkter. Hjälmen ska sitta åtsittande men inte vara obekvämt åtdragen. Använd justeringsskjulet bak och justera hakremmarna så att hjälmen inte kan röra sig bakåt, framåt eller hänger snett. Skulle du ramla och hjälmen får ett slag måste den bytas ut. Även nästan osynliga skador kan göra att hjälmen inte skyddar tillräckligt bra i en olyckssituation.

Certifiering

Våra hjälmar har flera certifieringar – inklusive CE och EN 1078 som är det europeiska kravet för hjälmar godkända för skateboard och cykling.

Intresserad av att bli återförsäljare?

Vi bygger nu upp ett återförsäljarnätverk i alla de nordiska länderna. Är detta intressant för dig?